Keresés ebben a blogban

2015. június 7., vasárnap

Welcome to Debrecen!

Az eindhoveni charter a Mikepércsi út fölött, 2015. június 7-én. Fotók és videó: Vass Attila Tamás

Debrecent e cikk eredeti készítésekor két vasárnapi repülőjárat érintette: a londoni és az eindhoveni. Azóta már a milánói járatok is közlekednek, hamarosan pedig Wizz Air-bázis lesz a cívisváros reptere...

A légikikötőt többnyire Szepes, Hajdúszovát irányából közelítik meg a landoló gépmadarak. Ennek nemcsak a sűrűn lakott területek kikerülése az oka, hanem a szélirány figyelembevétele is. Nálunk többnyire keleti, északi szél fúj, a le- és felszállás pedig széllel szemben a biztonságosabb.

Az alábbi videó egy frissítés: szintén eindhoveni gép érkezését mutatja (miként a fenti fotó is), de már november 15-én és esőben:



A kevés kivételes eset egyike volt tehát 2015. június 7. délelőttje, amikor is mindkét charter a Mikepércsi út felett szállt le. Ezt a szemfülesebbek előre meg is sejtették, és néhányan fényképezőgéppel, miegymással felszerelkezve várták a fehér-ciklámen repcsiket. Az utasokat búcsúztatókkal, fogadókkal együtt egyébként mindig népes sereglet táborozik az utak mentén.


A londoni Wizz Air-gép érkezése 2015 júniusában

A június 7-i, gyér forgalmú vasárnapon elsőként a londoni gép érkezett meg, mégpedig 11 óra 2 perckor. Nem kellett sokat várni, és ismét felgyúltak a pálya fénysorai: 11.40-kor az eindhoveni gép is befutott. Mindketten szépen landoltak, és kisvártatva már egymás mellett fénylettek az irányítótoronynál.

Fotók és videó: Vass Attila Tamás,
Debreceni Képeslapok


Készülődés a felszálláshoz: londoni gép tart a pályára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése