Keresés ebben a blogban

2020. augusztus 23., vasárnap

Viktória

Debrecenben a nagyerdei Oláh Gábor utcán két vendéglő volt. Az állatkert melletti Rózsakertet már lebontották, viszont még megvan a Viktória a futballstadionnál.

A Viktória Étterem és a Sport Hotel a debreceni Oláh Gábor utcában. Fotó: © Debreceni Képeslapok

A különleges menüiről is ismert étterem 1990 októbere óta viseli ezt a nevet – tudtam meg a személyzettől. Ma már alig emlékszünk rá, de azelőtt stílszerűen Sport volt a neve, hiszen akkor is a sporttelep feküdt mellette (igaz, a mainál szerényebb szolgáltatásokkal). Még működött a Rózsakert és telente a műjégpálya is, a vidámpark dombján pedig a fantasztikus Li2-es csodarepcsi fénylett. Az alábbi képeslapon és reprodukción az épületegyüttes eredeti külsejére csodálkozhatunk rá a Sportos időkből.

Az 1980-as években ilyen volt a még torony nélküli létesítmény. Fotó: Csobaji Előd

A hotelt egyébként 2004-ben korszerűsítették és alakították át. A fejlesztés eredményeként többek között emeletráépítéssel bővítették a férőhelyeket, felvonót telepítettek, és felújították a külső homlokzatot is. A szálloda azóta háromcsillagos.

Az étterem és a sporttelep építése. Fotó: Vencsellei István / MGM


Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

A Viktória Étterem és a Sport Hotel a debreceni Oláh Gábor utcában, 2023. október 18-án. Fotó: © Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése