Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 20., szombat

Virágkarnevál, 2016

Debrecen nyári nagyrendezvényéhez, a virágkarneválhoz ezúttal kegyesek voltak az égiek, és ragyogó napsütésben, kellemes időben indulhatott el a 2016-os menet.

Vidámság, szépség és kreativitás az ötvenéves fesztiválon. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A parádén 16 virágkocsit kísérnek a táncosok és más művészeti csoportok. Külön színfolt a kerék-párosok felvonulása, akik ötletesen feldíszítik a járgányaikat erre az alkalomra, akárcsak a két nappal korábbi Galiba Fesztivál résztvevői.


Fantasztikus újdonság volt a 47. virágkarneválon a Szent Koronát mintázó hőlégballon is, ami reggel 8 óra után nem sokkal emelkedett a magasba a Nagytemplom mellől. Az óriási kompozíciót egy felvidéki vállalkozó készíttette az 50. évfordulójához érkezett ünnepségre.

Karneváli színkavalkádot alkot a sok száz bringás is. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A jubileum ellenére egyébként azért nem esik egybe az évszám és a sorszám, mivel az 1970-es és '80-as évek fordulóján nem mindig volt virágkarnevál. Ezúttal viszont felvonult ötösfogatként az az eredeti – és eddig Hortobágyon őrzött – hintó is, amit 100 éve, 1916-ban készítettek az utolsó magyar király, V. Ká-roly debreceni látogatására.


Az alábbi válogatásunkban ez a kocsi is látható, akárcsak a 47. Debreceni Virágkarnevál virágkompo-zíciói, a Szent Korona-hőlégballon és a bringások is. Jó szórakozást!



(Ha érdekel a tavalyi virágkarnevál, akkor látogass ide.)

További virágkocsikért kattints a fenti galériánkra! Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése