Keresés ebben a blogban

2024. február 9., péntek

Volt egyszer egy Nagyerdő...

Debrecenben a város tüdejének nevezett övezet nem más, mint a Nagyerdő. A természetvédelmi terület megannyi híres létesítménynek is helyet ad.

Amilyennek már sose láthatjuk a környéket. Nagyításért kattints a képre!
A legrégebbi és egyik legnevezetesebb hely itt a vigadó, de körülötte ma már az Auguszta-telep, a strand, az egyetem, a klinika, a szülészet, valamint a Köztemető, a villák, a botanikus kert és a víztorony is matuzsálemnek számítanak.
Alábbi albumunkban ezeken kívül a gőzvasutat, a Dobos-pavilont, a csónakázót, a Leveles Csárdát és az első stadiont is megidézzük a korabeli csodás felvételek, üdvözlőkártyák segítségével.

A bemutatott képeslapok másolatait Bakó Irén, Bodrogközy Katona Zsuzsa, Hajdúné Bódán Ilona, V. Pákozdi Károly Zoltán, továbbá Vekerdi Károly és Vértesi Ferenc osztotta meg olvasóinkkal a Facebook-oldalunkon. Kattints a nyílra, de vigyázat: szívfacsaró fotók következnek!
(Ha érdekel, hogy milyen volt 2013-ban a Nagyerdő, akkor látogass ide.)



Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik az engedélyünk nélkül használják a Debreceni Képeslapok fotóit és írásait, hogy amennyiben nem távolítják el az oldalaikról, akkor az bírósági eljárást és kártérítési követelést von maga után. A szabályos megosztásokat nagyon köszönjük!

Ahol a legtöbb debreceni először pillantotta meg a napvilágot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése