Keresés ebben a blogban

2016. október 28., péntek

Arany zuhatag a Nagyerdőben


Debrecenben is az ősz legszínesebb része örvendezteti meg mostanában a természet szerelmeseit. A fákon, bokrokon még sok helyen pompáznak sárga, barna és vörös levelek, amik egyaránt káprázatos öltözéket varázsolnak a lomboknak és az utaknak. Barangoló összeállításunkban a címben jelzett arany zuhatag szédítő látványát is közkinccsé tesszük. A galéria a képre kattintva is megnyitható!

Az Egyetem tér fölött ilyen különleges felhőzet tündökölt csütörtökön délután.
Fotók: Vass Attila Tamás /
 
Debreceni Képeslapok

A Medgyessy sétányon már sok levél lepergett a fákról, de például a gyalogezred-emlékműnél még megannyi növényt borít tarka lomb.


A Békás-tavat övező fák közül a tölgyek és a mocsárciprusok is lélegzetelállító színkavalkádot öltve hajladoztak a meg-megélénkülő széllökésekben.


A növénysor a nyugati fertályon is lenyűgöző. Ugyanakkor a tó és a szabadtéri színpad között, a kitapo-sott sávra éppen útburkolatot fektetnek. Sokan örülnének a zúzott köves részek felszámolásának is...


Fantasztikus élmény végigsétálni a kevésbé látogatott ösvényeken is! 


A szabadtéri színpad melletti csapás is nagyon festői. Fotók: Vass Attila Tamás / Debreceni Képeslapok

A Régi Vigadót szinte teljesen eltakarja a sárga lombsátor:


Beljebb haladva a fürdő körül, pazar látványra bukkanhatunk a sziklás-csobogó dombján. Ez akkor a legszebb, amikor rövid ideig megvilágítja a lemenő Nap.



Az aljnövényzetben gombák lapulnak, köztük a legveszedelmesebb gyilkos galóca is. A legjobb le se hajolni ezekhez, aki pedig gyűjteni akar, a szedett példányokat feltétlenül vigye el megnézetni a piaci szakellenőrrel!



A fürdő melletti vendégháznál ez az arany zuhatag tornyosul a Krúdy-szobor fölé.
Fotók: Vass Attila Tamás /
 
Debreceni Képeslapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése